16 Kasım 2008 Pazar

Twilightsevergillerden misiniz?



Bu yazın ortalarına doğru bir arkadaş grubumun çoğunun (özellikle de kız kısmının) kişisel iletilerinde olsun, nicklerinde olsun Twilight, Edward&Bella türünden şeylere çok fazla rastlamıştım. Bir kaç gün sonra merak edip sordum nedir, ne değildir diye. Öğrendim ki Bestseller olmuş 5 kitaplık bir serinin ilk kitabıymış. Arkadaşlardan biri de e-book'unu bulmuş, ondan ona derken yayılmış da yayılmış. Bana da attılar kitabı. Ama ben şu zamana kadar e-book okumamış, bu zamandan sonra da okumayı düşünmeyen biri olarak okumayı şiddetle reddettim. Kitabın da dijitali mi olurmuş allasen? Kitap dediğin iki kapak arasına girebilmeli, koklanabilmeli (evet buradan açıklıyorum, kitap koklama manyaklığım var. keş gibi kokluyorum kitapları.), dokusu hissedilebilmeli ve tabii ki yatarak okunabilmeli...


Bu dikkafalılıkla okumadım ben bunu ve uzun bir süre de normal şeklini aradım. Bu arada sürekli Twilight'la ilgili şeyler araştırıyordum, yani bende iyice takıntı haline gelmişti bu mesele. Okumalıydım bir şekilde. Manisa'da bulamadım; ama çok da dert etmedim. Manisa küçük bir şehir zaten, İzmir'de bulurum dedim. Bir kaç hafta sonra İzmir'e bir arkadaşımın yanına gittim bir kaç gün kalmaya. Daha önceden meseleyi ona da açmış, onun da bu konuya eğilmesine sebep olmuştum. İzmir'e gittiğimde o kitabı bulup almaya karar verdik; ama bulamadık. Evet, İzmir'de dahi yoktu kitap. Olanlardaysa kalmamıştı. Tabii bu arada "Alacakaranlık Kuşları", "Alacakaranlık Kuşağı" gibi kitapları zorla satmaya çalışan kitapçılarla da mücadele ettik. Sonuç olarak İzmir'de de bulamadık Alacakaranlık'ı. Biz kitabı aramaya devam ediyorduk; ama hiçbir yerde bulamıyorduk. Hatta sırf bunun için arkadaşın erkek arkadaşı da seferber olmuştu. Sonunda erkek arkadaşının aklına internetten sipariş etmek geldi. Bir sitede bulduk ve sipariş ettik; ama defalarca mail atmamıza rağmen kitabı göndemediler.


En sonunda arkadaşın erkek arkadaşı Ankara'ya gittiğinde bulup getirdi. Öğrendik ki Epsilon bu ekim ayında piyasaya sürmüş(ondan önceki Dharma'ydı, ondan bu kadar zorlanmıştık). Kitap yazılı haftasında elimizde olduğundan bizim için baya zor oldu. Eğer kitaba başlarsak sınavları boşlayacağımızı biliyorduk. O sebeple büyük bir irade göstererek 10 günlük sınav dönemimizin bitmesini bekledik. Önce bahsi geçen arkadaş okudu. Ve nihayet ben. 4 aylık bekleyişin sonucunda bu sabah kitabı bitirdim.


Okuma süreci benim için oldukça sancılıydı. sırma tuğçe ve zeynep isimli 3 dişikişinin bi takım yazıları var burda.'da ben bazen... isimli bir yazı vardı Tuğçe imzalı. Orada filmlerde, kitaplarda filan empati yaptığını söylemişti. Ben de öyleyim. İstemdışı bir şey bu. Hemen o dünyaya giriveriyor, kurgunun tam da göbeğine oturuyorum(kitaplarda daha da çok olur bu). Hele de ben o kitabı çok seviyorsam yandığımın resmidir. Asıl dünya sanki kabukmuş, ben de aslında o dünyada yaşıyormuşum gibi olur. Rüyalarıma girer filan... Yine aynı şey oldu. Aklımda fikrimde Alacakaranlık vardı. Psikolojim bozuldu. Her kelimeyi, her durumu onunla bağdaştırır oldum. =D



Burada uzun uzun kitap yorumu yapacak değilim; ama bir kaç şey söylemeden de geçmeyeyim. İtiraf etmeliyim ki bu kadarını beklemiyordum. Çok, çok farklı bir kitap. Sanki fantastik gibi değil de; yaşamın içinde var olan, yarın sizin de başınıza gelebilirmiş gibi bir his uyandırıyor(en azından bende uyandırdı.=P). Ve okuyan her kız (çoğunluk diyelim misal Eylül aşık olmamıştı) gibi ben de Edward'a aşık oldum. Böyle şeylerin bir çok kişiye salakça geldiğini biliyorum; ama bu, demin bahsettiğim empatiötesi durumumdan kaynaklanıyor(bir de böyle demem her kitap karakterine aşık olduğumu düşündürtmesin lütfen=D)... Neyse uzatmayalım.

Epsilon New Moon(serinin ikinci kitabı)'u da piyasaya sürdüğünden onu da hemen D&R'dan sipariş edip edindik. Yalnız Epsilon önce New Moon'u piyasaya sürüp, Twilight'ı sonradan alelacele piyasaya sürdüğünden bir çok hata vardı. Hatta bazı kısımları direkt atlamışlar. Bu kısımlarda Epsilon'a sövüp, sevmediğim e-book'a talim etmek zorunda kaldım.

Şimdi derdim filmin vizyona girmesi. AFM dahi bu konuda ses çıkarmadı daha. Lütfen kitap gibi b.kunu çıkarmasınlar bunun da. Kudurucam yoksa.

24 yorum:

Camilla dedi ki...

okuma listeme ekledim:)
saolasın.
böyle müzik kitap we film konularının paylaşılmasını çok çok sewiyorum.

Said dedi ki...

Erkeklerde okuyabilir mi :P
birde bisey daha seriyi 1.den başlayıp isimlerini yazabilirmisin..
teşekkürler bilgilendirme için.. :)

Amélie Poulain dedi ki...

Camilla: Teşekkür ederim. Sevindim.(=

Etka: Elbette okuyabilir. Kitapların; kız kitabı, erkek kitabı diye ayrılması bana çok saçma geliyor zaten.
- Kitaplar: Twilight(Alacakaranlık), New Moon(Yeniay), Eclipse(Güneş Tutulması), Breaking Dawn(Şafak Vakti), Midnight Sun(Geceyarısı Güneşi).
Şu an Türkçe çeviri olarak yalnızca Alacakaranlık ve Yeniay var.

babegazelle dedi ki...

eneeeeem ben de severim böle şeleri de çok korkunç mu kız?

EyLüL Kızı dedi ki...

Twilightseverlerdenim.Garip ki bu sayfayı Twilightta sevdiğim bi kaç Edward-Bella sahnesi okuduktan ve Twilight'la ilgili bi forumdaki yazıları okuduktan sonra açtım =)İlk Twilight okuma etkisi kesinlikle (tamam tamam çoğunlukla olsun) 'Edwarrdd tipine gurban olim' ya da 'Where is my Edward Cullen' şeklindedir.Bi gecede e-book'unu bitirmiştim.Haklısın,gerçek kitap gibi asla olmuyo,bende keşimdir o konuda,yeni bi kitabı derin derin koklamak isterim.Farklı bişey kitap ya.Neyse hayatımı yazdım.Kitabı Epsilon'dan almak için acele etmeyin,2.baskısını alın.1.baskıda çok fazla hata var çünkü. Son olarak ne diyruz 'You are my life now!' (=

Amélie Poulain dedi ki...

Babegazelle: Yok be Gazelle, korkutucu değil; kesinlikle okunması gereken bir kitap.(=

Eylül Kızı: Kesinlikle 1. baskı tam bir çileydi.
Şu an arkadaşım NewMoon'u okuyor, onda da bir sürü hata varmış.=S
Bir de senin dediklerine ek olarak, bir kızın Edward'dan sonra birine aşık olması çok zor gibime geliyor. Beklentiler otomatik olarak yükseliyor çünkü.=D

EyLüL Kızı dedi ki...

O sorunda var tabi,doğru.Onu bunu bırakta Edward gibisi gelmez bu dünyaya diyorum xD Bi kız imza gününde Stephenie Meyer'a kitapları okuduktan sonra beklentilerinin yükseldiğini,artık hiç bi erkekten hoşlanamadığını,onları sürekli Edward'la karşılaştırdığını söylüyor, 'yüksek standartlar iyidir ' diyo Stephenie' de. Bilmiyo mu bu kadın ki bu kadar yüksek standartlara uyan biri bulamıcaz biz :)

Amélie Poulain dedi ki...

Yok yok, gelmez. Biz de kız kuruları olarak hayatlarımızı devam ettiririz, beyaz atlı bir Edward gelene kadar.=P

tuba dedi ki...

e-kitaplar da çok faideli şeylerdir ama :) ben de tam tersi e-kitapları daha rahat okunabilir bulurum ama klasik kitabın yerini hiç bişey tutmaz tabii :)

s. dedi ki...

Üçüncü kitap aralık ayında çıkacak. filmde aralıkta yurtdışında vizyona giriyor ama türkiye'ye ocak ayında geliyor. benden söylemesi :)

Amélie Poulain dedi ki...

t.u.b.a: Haklısın; ama ben takıntılı bir insanım, hatta saplantılı. =D

seNa: Kitabın aralıkta çıkacağını bilmiyordum. Teşekkürler bilgilendirme için. (=

Adsız dedi ki...

ne var bu edwardda yaff benim kardeşim ona 187486097025 basar ne yazık ki henüz 5. sınıf sizin için çok üzgünüm=D

Amélie Poulain dedi ki...

Tüh, hayatımın erkekini kaçırdım.=P

OTURTTUK dedi ki...

ay çok merak ettim okicam bende elimdekiler bi bitsin

Moonshield dedi ki...

Evet twilightseverim, hatta twilightgillerden görüyorum kendimi. :P Dediğin gibi Edward'a aşık olmadım, ama severim keratayı, hoş çocuktur. :P

Said dedi ki...

Dün çıkmış.. fragmanı çok güzeldi..

afişi :

http://tr-load.com/img/image13/d7701ab2ee.jpg

Amélie Poulain dedi ki...

Hayır, 21 Kasım'da gösterme girdi. 12 Aralık önceden belirlenen gösterim tarihiydi; ama 21 Kasım'a alındı daha sonra.

EyLüL Kızı dedi ki...

Ülkemizde Ocak sonu,Şubat başı gibi geiricek sanırım gösterime.O zamana kadar beklemek istemeyen varsa http://www.watch-movies.net/movies/twilight/ bu adresten izleyebilirsiniz,görüntü kalitesi pek iyi değil ama merakınızı giderir.Onun dışında filmi internetten indirirseniz,Divxplanet.com'da da altyazı var.Bazı yerler çok yanlış çevrilmiş ama işinize yarıyabilir:)
Edward'ı yerim la(L) xD

Amélie Poulain dedi ki...

Türkiye'de 16 Ocak'ta giriyor gösterime.

Ayrıca beklemek istemeyenler; http://www.twilight-turkiye.com/ adresinden de izleyebilirler altyazılı veya orijinal şekliyle.

Meraktan çok az başına baktım; ama izlemeyeceğim ben. Aylardır bekliyorum, biraz daha bekleyip sinemada izlemeyi planlıyorum.(=

Said dedi ki...

Buda resmi web sitesi

http://www.twilightthemovie.com/
HD kalitesinde fragman var. Çok güzel.

Amelie ayrıca yazını okuduktan sonra alamaya karar vermistim ama gelmemişti. Daha bugğn ilk kitabı aldım. Okumaya başlıcam yakında.. :)

EyLüL Kızı dedi ki...

Twilight bilgi paylaşım merkezi haline geldi bu yazı xD

Said dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

süper yha saol bn yen.i yim abidik gubidik ne yha süper wallas saol:DDDDD

Adsız dedi ki...

HANDE :::)))

mükemmel tek kelimieyleeeeeeeeeeeeeee