16 Haziran 2009 Salı

çok garip bir gün bugün.


nelly furtado'nun tüm hayatım boyunca dinlediğim şarkıları toplamı 10'u geçmez. ama bugün sabahtan beri maneater'ı dinliyorum. kendime hakim olamıyorum, delicesine dinliyorum. çok ilginç bu. misal düşününce bana bile çok garip geldi bu fikir.

evet, sabah mtv'de rastlayıp dinlediğimden oldu bu hep. yoksa ne alaka yani maneater.

hem aslında nelly furtado dinlemek de lazımmış arada. içimdeki bastırılmış popstar uyandı filan. bir ara da r&b şeklinde ortaya çıkmıştı. bütün gün beyonce dinlemiştim. sonra biraz jamelia, rihanna, alicia keys filan.

bugün 3 kişi dinliyorum sadece: nelly furtado, patti smith, kerli. birbiriyle bu kadar alakasız 3 kişiyi nasıl bir araya getirdim hiç bilmiyorum. düşündüm ve sadece 2 ortak yön bulabildim: kadınlar ve müzikle uğraşıyorlar.

patti smith iyidir ama. sorun yok.

nedense lastfm scrobbler'ıma bir şeyler oldu. sürekli hata veriyor, hiçbir şey skroplamıyor. heralde o da benim bu saçma ruh halimi farketti ve müzik değerlerimi standartta tutmak istiyor. bence olabilir. mümkün yani. telepati, metafizik filan.

telepati kelimesini düşündüm bak şimdi ama çok saçma çağrışımlar yaptı bende. tele-pati. tele ve pati. yani telekız gibi sanki. arıyorsun böyle köpek havlıyor sen de dinliyorsun. evinde köpek besleyemiyorsan bu yolla tatmin oluyorsun. olabilir yani neden olmasın. hatta telekedi de olabilir. ama kediler çok uyuz hayvanlardır. aksi aksi davranırlar mırla dersin mırlamazlar, miyavla dersin miyavlamazlar. onların ipiyle kuyuya inilmez. telepati iyidir iyi.

üstteki paragrafı okuyunca farkettim ne kadar saçma düşüncelere sahip olduğumu. ama her zaman böyle değilimdir aslında. garip bir gün bugün ondan yani. bazen çok mantıklı bir insanımdır. ciddi şeyler de düşünürüm. bazen de bugünküne benzer yani telepati gibi şeyler düşünürüm. insanoğlunun eşekle atı neden çiftleştirdiğini filan. neyse o ayrı bir konu zaten.

bir de şey var. erkek bir arkadaşım var; bazen ona çok iyi davranıyorum baya iyi, sonra ertesi gün bildiğin ağzına s.çıyorum. kendime engel olamıyorum. bunu yapmak zorundaymışım gibi geliyor. bugün ağzına s.çma günüydü misal.

yarın saçlarımı kestiricem. tek isteğim kuaförün saçımın içine s.çmaması. zaten benim istediğim gibi kesmesi ihtimal dahilinde bile değil de bari içine s.çmasa. çünkü hiç benim istediğim şekilde saçımı kesen bir kuaföre rastlamadım hayatım boyunca. hepsi bildiğini okudu. belki de kuaförlüğün 10 altın kuralından biridir bu da. asla senden isteneni yapma!

"karma"yı düşündüm bak şimdi ve kuaförün saçımın içine s.çması çok olası geldi. çünkü ben arkadaşın ağzına s.çtım ve bunu da yarın saçımın içine s.çılmasıyla ödeyeceğim. ama tabii eğer "iyi düşün, iyi olsun" felsefesine göre hareket edersek ve ben de kuaförün saçımın içine s.çmayacağını kendime telkin edersem belki de s.çmaz.

ayrıca son 3 paragrafta 9 kez "s.çmak" kelimesini kullanmışım -ki hiç adetim değildir bu kelimeyi bu kadar kullanmak. hem zaten 10 oldu şimdi.

ve hala maneater'ı dinliyorum.

garip.

6 yorum:

Mrs Baros dedi ki...

nelly furtado candır(:

Büşra Şavlı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Büşra Şavlı dedi ki...

i'm just a bird dinleyip uçasımız gelirdi bir zaman,
maneater da insanı yerinde oynatır.
nelly iyi.

altın olan her şey parlamaz dedi ki...

komiksin.

mavi yesil kukuletalı cüce dedi ki...

telepati evet biraz telekız gibi peki teletapi ne gibi?

neyse

kafan karışmış senın uçuşuyorsun.

Elif Neslihan dedi ki...

Nelly'nin sesi sanki adamı bi değişik rahatlatıyor. maneater'ı dinlerken rahatlayan tek insan ben olmamalıyım ama. ya da try. en sevdiğim şarkısı on the radio. hatta klibi gözümün önünde, pembe pantolonu(yeşil miydi yoksa?) spaghetti hüpürdetmesi, çöp tenekesi kapaklarıyla ses çıkaran insanlar. yoksa başka bi klip miydi o?
patti smith ayrı.
lastfm ben akon dinlerken skroplamıyor. halbuki ben bi tür dinlemem ki. belki canım akon dinlemek istedi o ara. neden buna alışmıyor?