27 Ağustos 2010 Cuma

Güzel yaz dinletisi "Lissie: Catching A Tiger".


Uzun zamandır bahsetmek istediğim biri var. Hem de müzikle alakalı yazılarıma bu kadar uzun bir ara verdikten sonra yazmanın bana da iyi geleceğini düşündüm ama o kadar zor geliyordu ki iki cümle yazmak için bile fazlasıyla üşengeçtim. Sonra fark ettim ki yaz bitiyor, yani "yazın albümü" diye bir şey önereceksen bunun yaz bitmeden olması gerekir. Ve ben ağustosun son günlerine gelmiş olsak da bahsetmeye karar verdim.

Bahsedeceğim kişi temmuzun ilk günlerinde televizyonda When I'm Alone adlı klibine rastlamamla tanıdığım Lissie. Daha yarısında yakaladığım şarkıya ilk dinlememle bayıldım ve hemen şarkıyı ardından da yetinmeyip direkt olarak albümünü indirdim.

Lissie daha önce EP'leri ve çeşitli (ve oldukça da başarılı) coverlarıyla ismini duyurduysa da resmi ilk albümü bu haziranda çıktı. İsmi Catching A Tiger olan albümde 12 adet şarkı bulunuyor. When I'm Alone albümün iki numaralı şarkısı oldukça güzel şarkı ama kesinlikle albümün tek güzel şarkısı değil. When I'm Alone'dan sonra dinlediğim bir numaralı şarkısı Record Collector da en az onun kadar güzel ve defalarca defalarca sıkılmadan dinledim. Ardından diğer şarkılara geçtim ve fark ettim ki hepsi birbirinden güzel. Bully, Look Away, In Sleep, Loosen the Knot, Everywhere I Go ve aslına bakarsanız albümün diğer tüm şarkıları. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim Everywhere I Go adlı şarkısı David Lynch'in bile övgülerine mazhar olmuştur.

Lissie tipine, şarkılarına, kliplerine baktığınızda da hemen anlayabileceğiniz gibi Illinois doğumlu bir Orta-Batılı bir kızımız. Ta küçüklüğünden beri meraklıymış bu müzik işlerine ve ilham kaynaklarından biri de büyükbabasıymış. Zamanında Lutheran kilisesinde de bir süre şarkı
söylemiş. Küçükken sürekli bir şeyler mırıldanırmış melodiler, sözler ve böylelikle şarkılarını yapmaya yavaş yavaş başlamış. Neyse çeşitli yerlerde çalıp söyledikten sonra en sonunda 2009 Kasımında Band of Horses'tan Bill Reynolds'ın da yardımlarıyla 5 parçadan oluşan EP'sini çıkarmış ve bu EP oldukça ses getirmiş. Tabii EP'si çıkmadan önce de tanınıyormuş çünkü şarkıları birçok TV dizisi ve filminde de kullanılmış. Aralarında House, The O.C., One Tree Hill, Grey's Anatomy gibi oldukça ünlü diziler de var. Sonra da arkasından 2010 Haziranında ilk albüm Catching A Tiger gelmiş. İyi ki de gelmiş; çünkü sözler de sound da oldukça iyi. İnsan dinlemeye bir başladı mı bırakamıyor. Lissie'nin sesi de oldukça güzel ayrıca.

Albüm 12 şarkıdan oluşmakta:


1) Record Collector
2) When I'm Alone
3) In Sleep
4) Bully
5) Little Lovin'
6) Stranger
7) Loosen the Knot
8) Cuckoo
9) Everywhere I Go
10) Worried About
11) Look Away
12) Oh Mississippi


Kendi şarkılarının yanında başarılı coverlarının olduğundan da bahsetmiştim. Bu coverlar da tanınmasında rol oynamış. Özellikle Bad Romance coverı oldukça ünlü. Pursuit of Happiness, Nothing Else Matters gibi diğerleri de onu takip ediyor.

*

Uzun lafın kısası ben Lissie'yi çok sevdim ve albümünü de kendi adıma yazın albümü ilan ettim. Çünkü mid-western olduğundan mı o hissi bıraktı yoksa zaten havalar sıcaktı da ondan mı bilmiyorum ama bana yaz için oldukça güzel bir dinleti gibi geldi. Yaz bitmek üzere ama olsun, dinleyin. Yalnız albümü değil albüm-dışı şarkılarını da edinin. Hepsi birbirinden güzel.


* Kliplerine de şuradan göz atabilirsiniz.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

şarkı güzel (Y)
bide öyle bi arabaya binip biyerlere gidiversem ya ben

violet dedi ki...

whem im alone u duyup aşık olduğu şarkıcıdır kendisi.evet hakikaten yaz albümü gbi dinlenebiliyor.cover larını merak ettim.şşimdi indircem :D

October Swimmer dedi ki...

ben bir kaç ay önce bad romance cover'ını blogumda severek paylaşmıştım. görmek güzel oldu.