12 Eylül 2009 Cumartesi

Her bayanın 48 kiloyken evlendiği bir dünyada yaşıyoruz.



Ya bizim annelerimiz, teyzelerimiz, halalarımız, yengelerimiz ve hatta komşu teyzelerimizin dahil olduğu nesil olan bizden bir nesil öncesi; herkesin acayip mükemmel bir fiziğe sahip olduğu, gram yağsız, fit olduğu bir dönemde yaşadılar ya da birileri bizi acayip yiyor!

İlk zamanlar durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum. Bunun sadece benim dikkatimi çeken bir şey olduğunu zannetmiştim. Algıda seçicilik filandır diye. Ama geçen gece arkadaşla yaptığımız o konuşma, bu durumun farkında olan tek kişinin ben olmadığını ortaya çıkardı.

"Ben evlendiğimde 48 kiloydum."

Ciddi ciddi merak ediyorum. Bu cümleyi sürekli duyan sadece biz miyiz? Merak ediyorum, nasıl oluyor da boyu 1.50'den 1.75'e kadar geniş bir aralıkta değişen her anne, yenge, komşu teyze (kısacası bizden bir önceki nesle dahil tüm bayanlar) evlendiğinde 48 kilo olabiliyor? Ne zaman bu mevzu açılsa herkes ağızbirliği etmişçesine "ben evlendiğimde 48 kiloydum" diyor. Hatta bazıları ileri gidip okuldaki/mahalledeki/köydeki tüm erkeklerin kendisinin peşinden koştuğundan filan da dem vuruyor.

İnsanların yaş ilerledikçe geçmişlerindeki olayları abartarak ve biraz da yontarak anlatmalarını anlayabiliyorum. Sanırım biraz şimdiki gençlere 'sen şimdiki halimize bakma, biz gençken ne anasının gözüydük' mesajı verme çabası yatıyor bunun içinde. Bu yüzden de gayet vasat öğrenciler okul birincisi, ortalama güzelliktekiler kainat güzeli, birkaç çeşit yemek bilenler şef aşçı olabiliyor. Ama niye herkes 48 kilo? Tamam, "ben zayıftım, çok güzeldim, gram yağım yoktu, dal gibiydim" demeye çalışıyor olabilirsin ama bunun için 48 kilo olmak zorunda değilsin ki. 49 ol, 50 ol, 55 ol, 60 ol. Niye yuvarlak bir rakam olmayan 48'e herkes takmış durumda ki. Türkiye'nin dört bir yanındaki bunca kadının ortak bir bilinçaltı mı var da, 48 kilonun fit bir rakam olduğu konusunda karar birliğine varmışlar?

Ya da diyelim ki gerçekten de öyle. O dönemin havasından, suyundan ya da başka bir mucizevi şeyinden dolayı herkes gerçekten de evlendiğinde 48 kiloydu. Herkes müthiş bir fiziğe sahipti, etrafta top model gibi dolanıyordu filan. O zaman diyorum ki sayın seyirciler, bizim suçumuz neydi de o dönemde doğmadık?

20 yorum:

Adsız dedi ki...

değişik olucak ama benim annem de 65 kiloymuş evlendiğinde, şimdi 50 kilo. :)

stickman dedi ki...

çünkü 48'in söylenişi seksi. mesela 49 de. de 49! seksi mi? tabi ki değil. ama 48 seksi. 48 kiloydum ama çöp gibide değildim, seksiydim! havasını vermeye çalışıyolar :p

sinem dedi ki...

ahaha benim annem de aynısını der hep :) bak şimdi ciddi ciddi şüphelenmeye başladım :D

Alexis dedi ki...

Herkesten duyuyorum :) Ben en son 8. sınıfta 48 kiloydum lan ozaman mı evlenseydim acaba !!

cesetizleri dedi ki...

bence sadece bizim ülkemizde bu. Evlenince yememiz gerektiğini düşünüyoruz herhalde. Bir de doğumdan sonra kendimize bakmıyoruz nedense.. nedense nedense.. ama güzel bir konuya parmak şeytmişsin valla takdir ettim yine :D

Adsız dedi ki...

harikasın valla
ben de hep duyar ve sinir olurdum, ulan benim kaynanam bile ben evlendiğimde 48 dim diye hava atar.48 olduğum yaşlarımı hatırlamıyorum:) evlendiğimde 65 tim, doğum sonrası 84 oldum şimdi 64 üm, orta 3 te bile 52 dim lan. yazın harika bayıldım
züleyha

Adsız dedi ki...

ama ama ama ben evlendigimde cidden 48 kiloydum,hala da öleyim =) aksine şişmek gibi bi çaba var bende de..

Adsız dedi ki...

3 senedir 50 kiloydum şimdi 48'im. Eh evlenecek çağa gelmişimo zaman:)

Finduilas dedi ki...

benimki de 34 bedendim diyip durur, gelinliğini gösterince de yalan söylemediği anlaşılıyo ama.:)

LoLLa dedi ki...

:s
ben 55 olucam galiba :s
bohuuuuuu :(
:)))))))))))))))))

inanirsakolurbence dedi ki...

benim tanıdıklarım da evlenirken hep 45 kiloymuş nası oluyorsa artık:) ben 7. sınıfta 48 kiloydum ve yaşıtlarıma göre de genişçeydim artı boyumda kısa:) bide ameliyat olan bayanlar da var bu sendrom sanırım ben ameliyattan önce 50 kiloydum sonrasında aldım bu kiloları hep ilaçlardan tabi yaaa sen löp löp ye ilaçtan:D

barbieater dedi ki...

o dönem fastfood gıdaların pek olmamasından ve yapılacak işlerin çok fazla olmasından olabilir mi acaba bu 48 olayı? doğrudur çünkü eski türk filmlerinde arka plandakiler de öyle ahım şahım bir kiloda değiller...

Amélie Poulain dedi ki...

supertramp*: benim annem de evlendiğinde 55-60 civarı olduğunu söylüyor. bence annelerimizle gurur duymalıyız. :)

stickman: tamamen sekiz'in söylenişiyle alakalı galiba. :D

sinem: sen bir de babana sor. :D

wmina | queen elisabeth: ben de 48-50 arasında gidip geliyorum. hala evlenme şansım var yani. hadi bakalım. :)

cesetizleri: "alan almış, satan satmış" meselesi galiba. teşekkürler bu arada. :)

züleyha: kemiklerin ağırdır senin. :) teşekkürler ve de.

şişmek isteyen adsız: mutlaka birileri 48 kilo olacak. benim lafım 48'MİŞ GİBİ yapanlaraydı. =))

evlenecek çağdaki adsız: aman elini çabuk tut. ne olur ne olmaz. her an 50 olabilirsin. :)

Finduilas: taş anne. maaşallah. :)

LoLLa: bu şartlarda evlenmen çok zor. =)

inanirsakolurbence: ama o ameliyat mevzuu bazıları için cidden doğru. serumun ve (türüne bağlı olarak) ilaçların ciddi etkisi olabiliyor. çevremdekilerden biliyorum. tabii ameliyattan sonra da kilo alınacak diye bir şart yok, ille de ona bağlamamak lazım. ben de oldum ama değişiklik olmadı. :)

barbieater: belki bir kısmı için doğrudur. ama her diyen doğru mu söylüyor, işte o konuda bir şey diyemem. :) bir de işte "48" olma durumu var işte. 47 ya da 49 değil. gerçi inanırsakolurbence'nin çevresinde de 45'çiler varmış. bilemiyorum artık. :)

kanne dedi ki...

Annem şimdi 65den bir ileri bir geri oynayıp duruyor. Ben evlendiğimde 48 kiloydum sizi doğurunca böyle şiştim der.
Acama o nesilde 48 kilo olmak mı modaydı.
Mesela biz çocuklarımıza; Ben evlendiğimde 0 bedendim mi diyeceğiz.
Bu mudur?

inanirsakolurbence.pasaj.com dedi ki...

çevremde ameliyattan sonra kilo alan arkadaşlarım oldu ama aldıkları kilo 5 i aşmadı.Bahsettiğim teyzoşlar ameliyattan sonra 20 kilo alanlar bunu ameliyata bağlayanlar:)

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

puhahahahaha:) yarıldım, altıma işicem. yazıyı okuyamadım bıe tamamen. yahu ben de bu durum sadece bende var sanıodum, kimseden d duymamıştım daha önce!

bizimkiler de evlendiklerinde 48 kiloymuş!! hayır 50 veya 45 değil, 48! :))nedir yahu bu durum:))

eda dedi ki...

48 lanetli bi sayı, ben buna inanıyorum.
bence evlenmeliyim.
kandırdım.

Adsız dedi ki...

bence evlendikten sonra insan daha zayıf olmalı seks sonuçta bol kalori tükettiren bi aktivite.

tny dedi ki...

kendi yazdığımı googlede ararken sizin blogunuz hemen gözüme çarptı. benim çevremde de ne hikmetse herkes evlendiğinde 47 kilo olduğunu iddia ediyo. bi kaç gün üstüste heryerde aynı muhabbet geçince yazmaya karar vermiştim. hatta şöle bi projem var kamera kaydı yapına alıcam teyzelerin ben 47 kiloydum dediklerini :D sizin yazınız da süper olmuş bu arada :) çok güldüm bu muhabbete :D

Neşe dedi ki...

İşte bu sebepten annelerin evlendikleri kilolara dönebilmeleri için harika bilgiler veriyorum sitemde:)