15 Ekim 2008 Çarşamba

Yerim Seni Eti Puf !



Aslında bugün yazmayı düşünmüyordum; ama okuldan gelirken aldığım 3 etipuf'un ilkinden koca bir ısırık almıştım ki bir şimşek çaktı beynimde. Dedim yılların etipuf'usun, bir yazı da çok mu sana?

Kendimi bildim bileli var bu etipuf ve kendimi bildim bileli yiyorum. Şimdiye kadar yediklerim ohooo burdan İstanbul'a yol olur yani.. Bildiğim kadarıyla kakao granüllü, çilek granüllü, rengarenk granüllü ve -her ne kadar resimde olmasa da- hindistancevizli olmak üzere 4 çeşidi var.

Etipuf paketi açmak ciddi iştir, herkes açamaz. O azıcık açık olan ucunu iyi kavrayamayıp tam kaldıramazsanız ambalajı, yarısı kalkar yarısı kalır, fitil olursunuz, ulaşamazsınız o güzelim etipufa, delmeye çalışırsınız filan. Bir sürü atraksiyon yani. Küçükken az mı cebelleştim ah o paketle...:)

Küçüklük demişken ben küçükken çok salakmışım. Mesela ben etipufun ismini etipuf zannederdim. Yani normalde Eti Puf ya hani, Eti firmasından 'puf' gibi... İşte ben öyle değil de o şeyin ismini etipuf zannederdim. Uzun yıllar böyle saf saf dolaştım. Şimdi de ordan kalma, etipufu Eti Puf şeklinde yazmak bir acayip geliyor. Öylesi daha ciddi gibi geliyor hem de bana, hiç hoşlaşmıyorum. 40 yıllık etipuf o canım! E-ti-puf! Nokta.

1 yorum:

babegazelle dedi ki...

oyy canım istedi sankii