7 Kasım 2008 Cuma

Sınavsız Bünyenin Mor İneklerle Valsi



Sevgili blog bugün çok mutluyum.


Hiç bitmeyecekmiş gibi görünen 1.5 haftalık sınav dönemi bugün sona erdi.


Bıkmıştım artık günde 2 tane sınava girmekten, 2. sınava hiç çalışmayıp okulda çalışmaya izin vermeyen hocalara sövmekten, çalışmayınca o sınavın hayatımın en zor sınavı olacağına dair duyduğum endişelerden, yüzümde çıkan sivilcelerden ve onları patlatmaktan, sınav sınıflarının sürekli değişmesi sebebiyle okulun girmediğim sınıfının kalmamasından, sınavlar sebebiyle her atraksiyonumuzun sekteye uğramasından, öğle aralarımın 6. ders olacak sınava çalışmak suretiyle zehrolmasından, çalışma kağıdı hazırlamaktan ve daha bir çok şeyden... Şimdi yazarken farkettim de amma çok şeyden bıkmışım. İyi ki sınavlar sadece 1.5 hafta sürüyor, o zaman daha başka şeylerden de bıkabilirdim. Mesela burnumun hep aynı yerde olmasından sıkılıp onu alnıma taşıyabilir, sürekli yemek yemekten bıkıp açlık grevine başlayabilirdim. Ama neyse ki olmadı.


Yemek derken, bugün Milka'nın enfes çikolatalarından birini keşfettim. Milka Lila Pause. İçi çilek kremalı ve pirinç patlaklı, dışı çikolata kaplı bir şukela bir şey. Böyle yerken kendinizi Alplerde Milka'nın mor inekleriyle hoplayıp zıplıyormuş gibi hissediyorsunuz. Bir o böğürüyor, bir siz; mutluluk solucanı olmuşsunuz filan... Bir de Milka'nın inekleri niye mor yaaa? Ben bunca yıldır çözemedim... Ben hayatımda hiç mor inek görmedim mesela. Acaba Milka için özel mi üretiliyorlar da biz göremiyoruz öyle her yerde. Belki de sadece Alplerde yaşıyorduk bu yaratıklar. Bildiğimiz Sütaş ineklerinin genleriyle filan oynanmış da olabilir aslında. O zaman kesin bunda CIA, FBI, Pentagon gibi gizli güçlerin işi vardır. Hem yazık değil mi o ineklere. Şöyle diyaloglar geçiyor olabilir mesela aralarında;


+ Anırhan biz niye moruz? Sütaş'ın bütün inekleri siyah-beyaz halbuki...
- Bilmiorum olum yaa... Ben küçükken şöhret olucam diye kaçtıydım Osman Amca'nın ahırından sonra bunlar bayılttılar beni, hani filmlerde olur ya öyle. Sonra da bir uyandım ki morum lan.

+ La Böğürcan ben kendimi çok dışlanmış hissediyorum be!
- Niye la?
+ Bütün sülale siyah-beyaz ben morum. Bir de şuralarda otlayan üç beş camış. Lan biz evlatlık mıyız yoksa be?
- Babaaaöööğğğğğ ben hangi veterinerde doğdum, bana gerçeği açıklayın lütfen...

+ Camışhan bizim işimiz gücümüz yok mu beee, niye biz bütün gün Alplerde malak malak otluyoruz? Hem niye bizim normal sahiplerimiz yok? Niye sütümüzü kunduzlara veriyoruz? Niye sütümüzü bebeler içmiyo da çikolata yapıyolar? Niye bizi Diskavri Çenıl belgesel yapmıyo da sürekli Milka reklamına çıkıyoruz? Hem niye bizi de normal inekler gibi ahıra kapatmıyolar? Niye bizim bi çobanımız yok, olsa kaval filan öttürürdü eğlenceli olurde beee.. Bi de niye bizim danalarımız, buzağılarımız yok; biz hiç çiftleşmiyo muyuz? Peki sence sanat sanat için midir, sanat toplum için midir?
- İneğiz lan biz, sorgulama. Al bak ot, ye!
+ Düşünüyorum öyleyse varım, Camışhan.
- Medyatik ineğin hali başka!...



Öyle işte... Neyse blog ailecek seviyoruz seni. Görüşürük...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım bu yazınla halini hiç iyi görmedim vaH vaaHH sınav fena çarpmış cidden, boşveer bak ben bu sene öss ye girecem panik var mı hiç stres filan? olmadı ressam olurum diyorum boşveer sen de eleştirmen olur benim eserlerime hoş şeyler yazarsın ben de sağda solda seni överim geçinir gideriz;P

Adsız dedi ki...

bu arada hazır milka reklamlarından bahsetmişken şu kovaları taşıyan kunduzların kılları kaçarsa ya. hiç milka yemedim ben hayatımda. (reklamlar:online psikolok tekrar faaliyette.tarifem dostlar ücretsiz, arkadaşlar %50, arkadaş arkadaşları %5 indirimlidir, kart geçer)

Amélie Poulain dedi ki...

Anaa cidden çok mantıklı o kıl olayı yaa. Zaten yazık kunduzlara da. Milka oyuncuya para vermeyelim diye hiç kullanmıyor Holivud yıldızı filan, anca kunduzlara yükleniyor. Garibim onlar da süt kovası taşımaktan kambur olcaklar.

Bir de ressamlık karın doyurmuyor diye pisikolokluğa başlamışsın, hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

yummie... yanimda milka cikolata var:)