26 Aralık 2008 Cuma

Çok sıkıcı bir yazı bu, aynı hayat gibi.


Hayat çok sıkıcı. Cidden...

En azından benimkisi. Mesela düşünüyorum ne yapıyorum ben diye, ve bakıyorum ki hiçbir-şey. Rüzgarda savrulan bir yapraktan farkım yok. Okul-dersane-ev arasında bilinçsizce sürükleniyorum. Ne yaptığımın farkında bile değilim. Ya da yaptığımın hiçbir şey olduğunun farkındayım da, bu beni rahatsız ediyor.

Zamanımı uyuşukluklarla geçiriyorum. Yapmam gereken birçok şey olduğunun farkındayım; ama bunları düşünürken bile yoruluyorum. Eyleme geçirmeye zamanım yok diyerek kendimi kandırıyorum; ama hiçbirini yapmamaktan kaynaklanan boşluğun verdiği sıkıntıda boğulmak üzereyim.

Harekete geçmeliyim. Bir şeyler yapmalı, dünyayı değiştirmeliyim(!) Dünyam-ı değiştirmeliyim, kendimi. Ama yorulmaktan korkup başlamıyorum bile.

Sıkılıyorum-sıkılıyorum-sıkılıyorum-sıkılıyorum... Yorulmadan yapmayı becerdiğim tek şey bu olsa gerek, sıkılmak. Her şeyden sıkılıyorum. Sıkılıyorum demekten de sıkıldım artık. Sıkılmak bir balon olsa, ben de patlatsam onu ne de güzel olurdu aslında.

Bir atalet geldi bana bu aralar. Aslında sıkılmaktan geliyor tüm bu yorgunluğum. Bu kadar çok sıkılmak yoruyor beni.

Filmlerde esas kız berbat bir hayat yaşasa dahi sıkılmaz. Negzel... Bazen filmler insan psikolojisini bozuyor. Ve de kitaplar. Kitaplar, kitaplar... Kitabın içine girmekten öte, orada yaşayanlar için, hayat çok sıkıcı tabii ki.


Hayat çok sıkıcı. Cidden...

9 yorum:

babegazelle dedi ki...

yavrucum en azından bi amacın var ne dersanaye gidecen çalışcan istediin okula gircen bi de bana bak bitirdim okulu eee iş yok güç yok manita yok ne dingil hayat bi düşün hahahahah

Unknown dedi ki...

BeybiGaz çok haklı.. Bi' okul okuyorum hala.. Bok gibi bir işim var.. Afakanlar basıyor her gün.. Allah'ıma binlerce kez şükürler ediyorum her iş çıkışında.. Yani okuduğum bölüm bile bir boka yaramadı.. Düşün artık.. Senin hayatın ev-okul-dershane üçlemi arasında.. Arkadaş ortamın da vardır senin şimdi.. :D Benim o bile yok be.. Viran eyledin beni Amélie bu postunla.. :))
Hayatım ev-iş arasında geçiyor.. Sevgilimle bile dışarı çıkmıyoruz yahu biz.. Pehey!
Yorumumu söylediği söz yüzünden nefret ettiğim bi' atamızın sözleriyle bitiriyorum..
"Sıkı can iyidir, çabuk çıkmaz.."
"Bi' kızın canı sıkılmaz.. Sıkılan kızın canı koca ister.."
Mezarınızda kıvranasınız.. :Pp

Said dedi ki...

Ne diyim bende aynısı.. sıkılıyorum bende belki ama bir amacım bir hedefim olunca insan durmak istemiyor, o kadar çok yapılması gereken sey varkı, geceleri yatmak istemiyor bitirmek istiyorum biran evvel ama nefis engel oluyor. Olmuyor ama olacak diye bir sonraki güne ümit bağlıyorum. Bir gün olacak biliyorum ümidimde var. Ama kendime engel olamıyorum.. :(

stickman dedi ki...

aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. boş ve anlamsız. bundan kurtulmak için amaçlarımız olsa nolur ki. anca biraz oyalar. oyalanırkende kafanda şu soru olur. lan yapıyoz bişiler, uğraşıyozda ooff amaaan sıktı vb. şu farkındalık duygusundan kurtulmamız lazım. o da biraz zor. benimde kafamda bi sürü şey var. bi çok şey yapmak istiyorum. ama ömür yetmez buna. hem hepsini yapsam diyelim dünya çokta farklı bi yer olmaz. yine hepimiz ölecez nasıl olsa :D en iyisi ufakta olsa keyif aldığımız bişiler varsa onlarla uğraşmak. onlarda sıkar gerçi bi süre sonra. böyle işte. ölünce kurtulcaz sanırım bundan :)

Ay BU KIZ dedi ki...

offf.. offf.. en azından senin için iyi ki varsın diyen birisi var.. bkz: şekil-A iyiki varsın :)

Amélie Poulain dedi ki...

babegazelle: gazelim öyle diyorsun; ama hedef olsa bile hedefe ulaşmak zor, sıkıcı ve yorucu. (yok, aslında bana hediye paketiyle yollayacaklardıydı da ben istemedim.)

piltik'im: o sıkı can muhabbetiyle annem beni öldürüyor. kim çıkarttıysa, hay aklını öpeyim(!)

stickman: anam sen nirvana'ya ulaşmışsın, ben bir şey demiyorum artık sana.

ayrocan: yirim ben seni, yirim. (=

Arda dedi ki...

çok erken,çok.
18 yaşında ölmek gerek,o kadar.

Adsız dedi ki...

kendine 10-20-30 dakika da olsa zaman ayırıp merak ettiğin bir dili öğrenebilirsin. ya da bir ülke hakkındaki pek çok şeyi.
araştırmak gibisi yoktur, insanı hiç sıkmaz.
hani böyle mini mini notlar yapsan kendine. ya da hepsini bi yana bırak, harekete geçmeliyim cümlesini yazarken kendini harekete geçir! mesela bunu okurken "evet tam zamanı" diyebilirsin. :]

siminya dedi ki...

diğil yav :) Mutlu yıllar amelie ve ot ve çöp ve diğerleriniz ;)